Tanácsadás: A videófelvételek lejátszásának problémája

Ügyfeleink többször azzal a kérdéssel fordulnak hozzánk, hogy hogyan kell a kémkamera felvételeit lejátszani.

A leggyakoribb kérdés a következő: „Dupla kattintással megnyitom a videófájlt, de a képernyő csak elsötétül.”

További hasonló kérdések:

  • A Windows Media Player nem tudja lejátszani a fájlt
  • Hallom a hangot, de nem látom a felvételt
  • A számítógép hibát jelez a videó megnyitásakor
  • A képernyő folyton fekete

A fent említett problémát álltalában akkor fordulnak elő, ha a számitógépet nem frissítették a legújabb videókodekkel. A videókodek alapvetően a számítógépes videó értelmezésének a módja. A frissítés után a kodek megtanulja, hogy hogyan kell lejátszani a felvételeket. A rejtett kémtechnológia csúcskategóriás tömörítést használ a legjobb kép/felvétel elérésének érdekében, ami azt jelenti, hogy ha nem frissítette a videó-kodeket, akkor a számítógépnek problémái lehetnek a lejátszás során.

Szerencsére nagyon egyszerű a megoldás erre a problémára – és úgy működik a Windows vagy a Mac operációs rendszerrel rendelkező számítógépeknél. Javasoljuk, hogy töltse le a VLC Media Player programot, amely szabadon elérhető az interneten. Miért is ezt a lejátszót? Egyszerű az ok, mert az előre telepített video-kodekeket tartalmaz.

A VLC Media Player letöltése csak perceket vesz igénybe. A technológia folyamatosan fejlődik, ezért történhet meg az, hogy ma még letudja játszani a felvételt, de holnap már nem. Ezért javasoljuk, hogy időről időre frissítse a programot. Kerülje le a különböző csaló oldalakat, amelyek bizonyos díjakat és hasonlókat igényelnek. A Program INGYENES és szabadon letölthető az internetről!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.