A szakember véleménye: Az optimásil videófelvételhez szükséges fényviszonyok

Ha éppen beszerezte az Ön első rejtett kameráját, akkor itt megtudhat pár dolgot a fényviszonyokról, amit érdemes figyelembe venni, mielőtt elkezdi rögzíteni az első rejtett felvételét.

Például az úgynevezett pinhole kamerák az apró méreteik miatt sok fényt igényelnek ahhoz, hogy megfelelő minőségű felvételt készíthessenek.Jó hír azonban, hogy a legtöbb kamera rendelkezik infravörös megvilágítással, amelyek akkor a leghasznosabbak, amikor Önnek nincs lehetősége a fényviszonyok javítására a helyiségben, ahol a kamerát elrejtette. Általában a IR megvilágítással rendelkező kamerák szebb felvételeket készítenek még jobb fényviszonyok esetében is.

Ha éjjellátó funkcióval rendelkező kamerát szeretne elhelyezni a helyiségben, akkor gondolgozzon úgy, mintha a kémkamera egy zseblámpa lenne. Próbáljon meg egy lámpával arra a helyre világítani, amiről felvételt szeretne készíteni. Ha éjjeli felvételt szeretne készíteni, akkor győződjön meg róla, hogy a kamera abba az irányba néz, amiről felvételt szeretne készíteni.

Ha az Ön kamerája nem rendelkezik infravörös megvilágítással, akkor lehetséges külső IR égőt elhelyezni a területen, amely ugyanakkor kapcsol be amikor a kamera. Ez egy remek megoldás a megfelelő fényviszonyok megteremtéséhez a megfigyelni kívánt területen.

A kamerák megfelelő elhelyezésének köszönhetően a felvételen Ön mindig szépen, kivehetően láthatja a tárgyat, embert amit rögzít a kamera.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.