Szakember véleménye: 5 érv, miért invesztáljon bizonsági és rejtett kamerákba

A technológia fejlődésének és az olcsóbb elektrotechnikai berendezéseknek köszönhetően a csúcsminőségű biztonsági rendszerek és kamerák mindenki számára elérhetővé váltak. Manapság a rejtett/biztonsági kamerák, a mozgásérzékelők és a vadkamerák olcsón megvásárolható berendezések. A kamerák vásárlásának fő indokja általában az, hogy féltjük tulajdonunkat, családunkat. Sokan olyan félelemmel hadják el othonukat, hogy valaki a sarkon épp arra vár, hogy elhadjuk házunkat vagy lakásunkat. De a kamerák a tulajdonunk védelmén kívül rengeteg más funkciót tudnak biztosítani számunkra. A következő 5 pontban leírom, hogy miért érdemes invesztálni a biztonsági kamerákba.

1. Érezze magát biztonságba és aludjon félelem nélkül

Sok ember fél a tolvajoktól. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki már legalább egyszer az életében felébredt az éjjel folyamán furcsa zajokra, ami után nem tudott visszaaludni egészen addig, amíg nem ellenőrizte a zaj forrását. A biztonsági kamerák a stratégikusan kiválasztott helyeken biztonságérzetet és nyugalmas éjszakát nyujtanak.

A kamerák egyik remek példája a black boxba rejtett kamera. Nagyon hasznos, főleg amikor nem tartózkodik othon, mivel a felvétele megtekinthető távolról is, internet csatlakozással a atelefonjáról.

2. Ijessze el a tolvajokat

Biztosan senki nem szeretné a saját életét kockáztatva elfogni a tolvajokat bűncselekmény elkövetése közben. A megelőzés a legjobb módszer. Telepítsen biztonsági kamerákat jól látható helyekre, amelyek még éjszaka is magukra vonják a figyelmet, így a tolvajok kétszer is meggondolják, hogy az Ön házába törnek-e be. Erre a célra még a mű kamera is megfelelő, bár mi ajánljuk a működőképes, felvételt készítő biztonsági kamerákat. Erre a célra még az egyszerű vadkamera is megfelel, amely csak akkor készít felvételt, ha mozgást észlel, és a tolvajok elijesztésére is megfelel.

3. Felvétel mint bizonyíték

Gyakran előfordul, hogy a tolvajoknak sikerül minden bizonyíték hátrahagyása nélkül elhagyni a bűnhelyet. Ez sajnos egyre gyakrabban és gyakrabban történik meg, és mivel nincs egy CSI csapat minden rendőrségen, akik elemezhetnék a rabló által otthagyott hajszálakat és bőrsejteket, ezért nagyonis hasznos lehet, ha Önnek sikerül felvételt készíteni a bűntettről.

A betörők manapság azonban már próbálkoznak a biztonsági kamerák kiiktatásával is. Erre megoldást adhatnak a rejtett kamerák, amelyek elérhető áron hozzáférhetőek mindenki számára.

Mindenesetre a kamerák felvétele gyakran lehet rendkívül hasznos a tettesek megkeresésekor és a büntetőeljárás végrehajtásakor!

4. Védje a gyermekeit

Amint megszületik a gyermeke Ön kötelességet érez védelmezni és óvni őt minden veszélytől ami fenyegeti. Ebben nagy segítséget nyújthatnak az elektromos “bébicsőszök”, amelyek felvételét akár az okostelefonjáról is megtekinthet. De mit csináljunk, ha a gyermekünk már nagyobb és szükséges a tényleges védelem?

Az internet tele van olyan videókkal, ahogy a bébicsőszök rosszul bánnak, vagy egyenesen kihasználják gyermeküket. Ennek elkerülése érdekében fontos, hogy megbizonyosodjon róla, hogy hogyan viselkedik a bébicsősz az Ön távolléte alatt. Próbálja ki a hétköznapi tárgyakba elrejtett kamerákat, amelyek kiválóan vannak álcázva. Sok rejtett kameránk felvétele megtekinhető távolról is a telefonunkon. Senki nem szeretne spróolni a gyermeke védelmén is biztonságán.

5. Kényelem

Az elektronikai megfigyelés feljebb említett előnyein kívül sok ember egyszerűen csak szeretne jól informált lenni arról, hogy mi történik a háztartásában amíg Ők nincsenek jelen. A háztartási biztonsági rendszerek nemcsak rendkívül hasznosak, de kényelmet is nyujtanak a felhasználóiknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.